Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına çıkacaklara tavsiyeler verdiğimiz bu yazımızı okuduktan sonra kafanızdaki birçok soru işaretinin kaybolduğunu göreceksiniz. “Yurt dışına çıkarken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun cevabını bulabileceğiniz yazımızda sizler için 6 adet tavsiye belirledik.

Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler
Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Yurt dışına çıkmak eskiden birçok insanın hayali olsa da değişen hayat şartları neticesinde artık dileyen herkes kolaylıkla yurt dışına seyahat edebiliyor. Özellikle öğrenciler, dil okulları, değişim programları, konferanslara katılım vs gibi imkanları değerlendirerek yurt dışında farklı ülklere gidebiliyor. Fakat ilk defa yurt dışına çıkmak kabul edelim ki heyecanlı olduğu kadar stresli bir durum. Bu nedenle, ilk yurt dışı tecrübesi yaşayacak olanların bazı konularda dikkatli olması gerekiyor. Yurt dışına çıkacaklara tavsiyeler verdiğimiz bu yazımızı okuduktan sonra kafanızdaki birçok soru işaretinin kaybolduğunu göreceksiniz. “Yurt dışına çıkarken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun cevabını bulabileceğiniz yazımızda sizler için 6 adet tavsiye belirledik.

  1. Pasaportunuzu Erkenden Çıkarın

Pasaportsuz gidilecek ülkeler olsa da birçok ülkeye belirli geçerlilik süresi olan pasaport ile gidilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, seyahate çıkmayı planladığınız tarihten çok öncesinde pasaportunuzu çıkarmalısınız. Eğer turist amaçla yurt dışına çıkacaksanız bordro pasaport çıkarmak için işlem yapmalısınız.

  1. Vizesiz Gidilecek Ülkeleri Araştırın

Eğer dil eğitimi, üniversite eğitimi, konferans, iş vb gibi amaçlarla yurt dışına çıkmıyorsanız, ilk yurt dışı gezisini vizesiz gidilecek ülkelerden birine yapabilirsiniz. Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya ülkeleri arasında vize almadan gidebileceğiniz çok sayıda ülke mevcut.

  1. Cep Telefonu Hattınızı Yurt Dışında Kullanabilir Hale Getirmeyi Unutmayın

İlk defa yurt dışına çıkıyorsanız cep telefon hattınızı da mutlaka yurt dışına açık hale getirmelisiniz. Yurt dışında cep telefonu kullanmak için gereken işlemleri GSM operatörünüzün mobil uygulamalarından veya müşteri temsilcisine doğrudan bağlanarak halledebilirsiniz.

  1. Hava Durumunu Kontrol Edin

Yine ihmal edilen konulardan biri hakkında size tavsiye vermek istiyoruz. Gideceğiniz ülkede, sizin orada bulunduğunuz zaman diliminde nasıl bir hava olacağını mutlaka araştırın. Buradaki hava durumuna göre hazırlık yaparsanız yanınıza gereksiz birçok eşya alabileceğiniz gibi hasta da olabilirsiniz ve ilk yurt dışı deneyiminiz hiç de iyi olmayabilir.

  1. Bütçenizi Gideceğiniz Ülkedeki Hayat Pahalılığına Göre Ayarlayın

Aynı kıtada veya coğrafyada bulunmasına rağmen ülkelerdeki hayat pahalılığı standardı çok değişken olabilmektedir. Bir ülke çok ucuz olabilirlen hemen sınır komşusu olan ülkede hayat gerçekten çok pahalı olabilmektedir. Bu nedenle, gideceğiniz ülkeyi iyi araştırarak oradan satın alacaklarınızı göz önünde bulundurarak yanınza yeteri kadar para almaya özen gösterin. Döviz işlemlerini de ülkeden çıkmadan hallederseniz sizin adınıza çok iyi olur.

  1. Uçak Bileti ve Konaklama

Eğer Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan vb gibi sınır komşumuz olan ülkelere gitmiyorsanız büyük ihtimalle yurt dışına uçakla gitmek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle, uçak bileti konusunda da titiz davranmanızı ve indirim olan dönemleri takip etmenizi tavsiye ederiz. Yine konaklama için otel rezervasyonunu da olabildiğince erkenden yapıp kazanç sağlayabilirsiniz. Yurt dışı otel erken rezervasyon işlemlerinden çok ciddi oranda kâr sağlayacağınızı hatırlatmak isteriz.