2020 Yılında En Çok Yükselen 10 Rapçi

Bu yazımızda sizlere 2020 yılında en fazla dinlenmiş ve izlenmiş olan 10 tane rapçiyi listeledik. Detaylar içerde...

2020 Yılında En Çok Yükselen 10 Rapçi

Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza 2020 Yılında En Çok Yükselen 10 Rapçi'yi listeledik. İyi okumalar...

Sagopa Kajmer

Gerçek adı ile Yunus Özyavuz sahnedeki veya sevenlerinin bildiği adı ise Sagopa Kajmer. Türk rap müziği bestecilerinden ve türk Dj'lerinden biri olan Sagopa Kajmer 1978 yılında Samsun'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise hayatını Samsun'da bitirdi. Daha sonra yine Samsun'da yerel bir radyo firmasında DJ olarak işe başladı. Şuanda 42 yaşında olan rapçi melankolik türde rapler yaparak Türkiye'deki en iyi rapçilerden biri oldu.

Ceza

Gerçek adı ile Bilgin Özçalkan, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Ceza'dır. Ceza İstanbul / Üsküdar'da doğdu. Ceza'nın rap müziğine olan bu aşırı ilgisi daha ilokul yıllarındaki sıra arkadaşının ona ödünç olarak verdiği kasetler ile başladı. Şu anda 43 yaşında olan rapçi flex hızlı rap yaparak kendi tarzındaki rap yapış tarzında Türkiye'nin en iyisidir.

Allame

 Gerçek adı ile Hamza Gül, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Allame'dir. Türk rap müzisyeni ve animatörü olan Allame 1998 yılında Trabzon'da doğmuştur. Rap müziğe olan ilgisi birnevi abisi tarafından başlamıştır. Abisi sürekli rap müzik dinlemektedir ve kendiside bu müzik türüne büyük ilgi duymaya başlamıştır. 

Ezhel

Gerçek adı ile Ömer sercanipekoglu, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Ezhel'dir. Türk rapçi ve müzik söz yazarı olan Ezhel 1990 yılında Ankara'da doğmuştur. Ankara'da oturduğu yerde yetenklerini etrafındakilere sergileyerek başlayan Ezhel kısa bir süre içerisinde milyonlara ulaşmıştır.

Norm Ender

Gerçek adı ile Ender Eroğlu, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Norm Ender'dir. 1985 yılında Bornova'da doğan genç rapçi daha küçük yaşlardan itibaren rap müziğe ilgi duymuştur. Şu anda 35 yaşında olan rapçi hip/hop rap müziği yapmaktadır.

Kolera

Gerçek adı ile Esen Güler, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Kolera'dir. 1983 yılında İstanbul'da doğan genç kız rapçi Sagopa Kajmer'in eski eşi olarak biliniyor. KuvvetMira isminde müzik grubu olan Kolera Türkiye'deki en iyi kadın rapçilerdendir.

Sansar Salvo

Gerçek adı ile Ekincan Arslan, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Sansar Salvo'dir. 1989 yılında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğan Sansar Salvo daha 10 yaşında hip hop müziğe aşırı bir şekilde ilgi duymaya başlamıştır. 

Anıl Piyancı

Anıl Piyancı rap dünyasındada kendi ismini kullanmaktadır. 1990 yılında İzmir'de doğan Anıl Piyancı varlıklı bir aileden geldiği için daha 16 yaşında kendine ait bir rap müzik yapım şirketi kurmuştur. Yeşil Oda rap yapım şirketi ile milyonlarca izleyiciye kısa sürede ulaşmıştır. 

Massaka

Gerçek adı ile Murat İlhen Diyer, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Massaka'dır. 1984 yılında Almanya'da doğan rapçi hard rock tarzı rap müzik yapmaktadır. Almanya'da 36 Boys isminde bir çete kuran Massaka çetenin başındadır ve çetede birçok türk bulunmaktadır.

Dr. Fuchs

Gerçek adı ile Tarık Gamert, sahnedeki veya hayranlarının bildiği adı Dr. Fuchs'dir. 1978 yılında Almanya'da doğan Dr. Fuchs Ceza, Massaka, Sansar Salvon ile çok yakın arkadaşlardır.